România preia comanda NATO în Marea Mediterană.

România va prelua, pentru șase luni, comanda unei grupări navale NATO, care activează în Marea Mediterană, au anunțat reprezentanții Forțelor Navale Române, potrivit Știripesurse.

”Puitorul de mine și plase 274 «Viceamiral Constantin Bălescu» au plecat joi din Portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two).

În cadrul unei ceremonii militare care a fost organizată vineri la Salamis, în Grecia, comanda SNMCMG-2 va fi preluată de România, pentru a doua oară în patru ani”, au declarat reprezentanții Forțelor Navale. Ei au adăugat că Forțele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de șase luni comanda grupării navale prin comandorul Sebastian Barote, locțiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, care va exercita această responsabilitate la bordul Puitorului de mine și plase 274, alături de Statul Major al Grupării format din alți nouă militari români și trei ofițeri din forțe navale partenere.

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

Adevărații Extremiști din România

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE