Putin continuă tactici agresive în Ucraina, estimează SUA

Directorul Național al Informațiilor, Avril Haines, a declarat joi că Președintele rus Vladimir Putin pare să continue tactici agresive în Ucraina, iar șansele pentru încheierea rapidă a conflictului sunt reduse.

Potrivit lui Haines, Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii ucrainene pentru a împiedica mutarea armelor și trupelor de către Kiev, pentru a încetini producția de apărare și pentru a forța Ucraina să intre la negocieri.

„Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi loviturile asupra infrastructurii de electricitate a Ucrainei, sunt menite să inducă Ucrainei impresia că prin continuarea luptei nu va face decât să sporească pagubele și că nu are nicio cale plauzibilă spre victorie”, a explicat Haines.

Aceasta a subliniat că este probabil ca aceste tactici agresive să continue și că este puțin probabil ca războiul să se încheie prea curând.

În cadrul audierii sale în Comisia pentru Serviciile Armate din Senatul SUA, Haines și generalul-locotenent Jeffrey Kruse au discutat despre amenințările cu care se confruntă Statele Unite în 2024.

China și relațiile cu SUA

Referitor la China, Haines a explicat că liderii chinezi se așteaptă la instabilitate în relațiile cu Statele Unite, dar vor încerca să mențină o anumită stabilitate, deoarece prioritatea lor principală este economia, care întâmpină dificultăți.

„China se orientează către producție și inovație tehnologică, în loc să aplice politici de stimulare a cheltuielilor de consum sau de încurajare a investițiilor”, a spus Haines.

Cu toate acestea, agențiile de informații americane evaluează că China va limita represaliile economice împotriva SUA pentru a nu afecta economia internă, mai ales având în vedere scăderea semnificativă a investițiilor străine directe în China.

Xi Jinping și liderii de vârf din China sunt din ce în ce mai îngrijorați de capacitatea SUA de a perturba obiectivele tehnologice ale Chinei, dar vor fi mai reținuți în răspunsurile lor pentru a evita escaladarea conflictului.

Este evident că tensiunile persistă între Statele Unite, Rusia și China, iar evoluțiile geopolitice din aceste regiuni vor influența politica externă și securitatea globală în lunile următoare.

Articole asemănatoare

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Academia Română ar putea rămâne fără Mugur Isărescu și actualul vicepreședinte al înaltului for academic, Mircea Dumitru, fost turnător al Securității

Nicki Minaj, cerinţe extravagante la prima venire în România

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE