Protestatarul Marian Ceaușescu, după ce a fost săltat cu duba și amendat la secția de poliție: „Ordinul a venit de la cel mai sus nivel”

Este important să fim conștienți de faptul că într-o societate democratică, libertatea de exprimare este un drept fundamental. Critica față de liderii politici este parte integrantă a unei dezbateri publice sănătoase și nu ar trebui să fie întâmpinată cu represiune sau intimidare.

L-a saltat Jandarmeria Română pe Ceausescu Marian si l-au dus mai intai la sectia 1, apoi la sectia 3….pentru ca l-a criticat pe imparatul Klaus Iohannis !

La min 4:28 e bagat in masina Jandarmeriei. Ii puteau da o amenda daca tot erau asa de ofuscati – dar l-au tarat la sectie!

Marian a iesit la 11:05 de la sectie, a primit o amenda pentru ca l-a numit pe Iohannis “gunoi politic”. Contextul e asa: prezidentul se indrepta catre Cercul Militar la aniversarea intrarii Romaniei in NATO (toate televiziunile acolo, in direct) si Marian al nostru, prompt, i-a strigat cum stie el de obicei.

La nici 20 de secunde, Marian a auzit comanda pe statia unui jandarm – “Ridicati-l de-acolo, sa nu mai fie cand iese presedintele”.

“Am auzit că unu cerea prin stație ca să îmi dea maximul amenzii, adică 4.000 de lei și el a zis eu nu pot să dau atât pentru că nu am dreptul ca să ascult ordinele unor șefi pentru amenzi. Mi-a dat 300 de lei amendă și 100 dacă o plătesc în 15 zile, conform legii. Am mai luat amenzi 4.000 de lei și le-am anulat în Instanță. Crezi că amenzile mă sperie când în 1989 am stat în gloanțe, am auzit cea mai dură operă a gloanțelor, simfonia gloanțelor pe care le-am auzit eu, tu crezi că mă sperie o amendă?”

Respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, inclusiv a libertății de exprimare, este esențială pentru buna funcționare a unei societăți democratice. Incidentele în care cetățenii sunt reținuți sau sancționați pentru exprimarea opiniei lor ar trebui tratate cu seriozitate și examinate cu atenție pentru a asigura respectarea legii și a drepturilor individuale.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE