Peste 120 de sancțiuni aplicate de polițiștii constănțeni în razia nocturnă de weekend

Constanța, 25/26 mai 2024 – În noaptea de 25 spre 26 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o razie amplă, având ca scop asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea traficului și consumului de substanțe interzise.

Peste 100 de polițiști au acționat simultan în municipiul Constanța, Portul Constanța și localitățile rurale arondate, reușind să legitimeze 892 de persoane, dintre care 814 au fost verificate prin aplicația eDac. În cadrul aceleași acțiuni, au fost controlate 537 de vehicule și 124 de locații publice.

Sancțiuni aplicate

În urma verificărilor, au fost constatate numeroase nereguli, rezultând în aplicarea a 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 67.000 de lei. Dintre acestea:

  • 53 de sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, privind faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, ordine și liniște publică.
  • 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Măsuri suplimentare

16 vehicule au fost oprite din circulație din cauza lipsei de siguranță în trafic, certificatele de înmatriculare ale acestora fiind retrase până la remedierea problemelor constatate. De asemenea, au fost retrase 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere pentru conducere sub influența alcoolului. Polițiștii au constatat și două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Cazuri speciale

În jurul orei 04:25, polițiștii Secției 1 au identificat o femeie de 25 de ani, care conducea un autoturism pe bulevardul Mamaia. Testarea acesteia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Femeia a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii exacte a consumului de substanțe interzise. În acest caz, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Participanți la acțiune

La această razie au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Acțiunea desfășurată de polițiștii constănțeni demonstrează angajamentul acestora de a menține ordinea și siguranța publică, având un impact semnificativ în prevenirea și combaterea infracționalității și a comportamentelor periculoase în trafic.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE