MEDIA Realitatea are datorii la stat de 43 Milioane Euro

Realitatea Media are datorii la stat de 43 milioane Euro și este unul dintre cei mai mari datornici la stat din România. La 31 martie 2024, ANAF a actualizat Lista cu cei mai mari datornici la bugetul de stat. Potrivit ANAF, Realitatea Media SA datorează statului 215 milioane lei (43 de milioane Euro). E vorba de peste 18,4 milioane Euro la bugetul de stat, peste 17,4 milioane Euro la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii), 500.000 Euro la bugetul asigurărilor pentru șomaj, peste 6,7 milioane Euro la bugetul asigurărilor de sănătate. Dintre aceste datorii, peste 40 de milioane de Euro reprezintă Obligații fiscale principale (datorii fără aplicarea niciunei dobânzi sau penalități).

În 2011, la data intrării Realitatea Media în insolvență, datoriile la stat erau de 8,3 milioane euro. Practic, Realitatea Media SA este singura firmă privată din România care, de mai bine de 10 ani, nu plătește niciun ban la stat (nici asigurări de sănătate, nici contribuția pentru pensii, nici asigurări de șomaj, nici TVA, nici impozite). Este imposibil pentru orice firmă privată din România să funcționeze ani în șir fără să plătească niciun ban la stat. Cetățenilor, cărora Realitatea le plânge zi de zi de milă, le sunt poprite salariile și sunt hărțuiți în instanță, dacă au datorii la stat. Ce nu pot să facă cetățenii obișnuiți și firmele private din România, poate să facă Realitatea Media. Realitatea Media nu plătește absolut nimic, după cum ne asigură Mugur Ciuvică, liderul Grupului de Investigații Politice. Acesta vorbește și de șmecheria prin care Gușă încearcă să țină în viață postul de propagandă Realitatea TV, pare penală.

Preluarea activelor Realitatea Media SA, firmă aflată în insolvență și care a pierdut licența de la CNA, de către o altă societate comercială e ilegală. Conform legii înstrăinarea sub orice forma a activelor unei companii în insolvență se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. În cazul în care Realitatea Media SA va înstrăina o parte din active, proprietarii acesteia, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru s-ar face vinovați de bancrută frauduloasă. Cei în drept să beneficieze de valorificarea activelor Realitatea Media SA sunt doar creditorii societății. 

De altfel Cozmin Gușă a cumpărat Realitatea TV printr-un fals. Conform unui raport de expertiză, ținut la sertar de DNA de mai bine de un an, semnătura lui Gușă din Registrul Acționarilor este falsă. În cazul dispariției lui Codruț Marta – fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar de la ANAF – pe  care DNA se preface că o anchetează din 2013, procurorii au solicitat o expertiză criminalistică cu privire la semnăturile care apar în Registrul Acționarilor firmei care deținea Realitatea TV, PSV Company SA.

Cozmin Gușă a devenit patronul Realitatea TV preluând prin compania sa, Strategies Research Investments (SRI) SRL, pachetul majoritar al companiei PSV Company SA de la firma lui Sorin Ovidiu Vântu, Elbahold Limited. Există două motive pentru care procurorii ascund Raportul de expertiză.

Primul dintre ele este că DNA așteaptă prescrierea infracțiunii de fals dovedită de acest raport. Cel de-al doilea motiv este că existența unui dosar penal nefinalizat blochează orice acțiune civilă în care s-ar putea demonstra că preluarea pachetului de acțiuni, adică vânzarea Realitatea TV este nulă. Comportamentul DNA este de înțeles: finalizarea acestui dosar ar putea duce la pierderea principalului canal de propagandă al DNA și al SRI – Realitatea TV – în care au investit ani de zile. De altfel, datoriile Realitatea TV la stat cresc cu 500.000 de euro la fiecare trei luni.

În mai 2017, Rareș Bogdan anunța că postul Realitatea TV s-a „relansat ca încasări din publicitate”. „Încasările” au dispărut însă fără urmă. Potrivit ANAF, nici un singur leu din „încasările din publicitate” nu a fost folosit pentru plata datoriilor pe care Realitatea TV le are la stat.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE