Marius Balo, în a 27-a zi de grevă a foamei la Ministerul Justiției: „M-au adus din Cluj pentru umilința asta”

Marius Balo, românul care a petrecut opt ani într-o închisoare din China, se află acum în a 30-a zi de grevă a foamei pentru a atrage atenția asupra situației Alinei Apostol. Traducătoare de profesie, Alina este închisă de șapte ani în China pentru o condamnare de 12 ani pentru fraudă bancară. Condițiile din închisoare sunt inumane, iar Marius încearcă să o ajute, având o experiență similară.

După ce a trimis mai multe mesaje către premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului Nicolae Ciucă și ministrul Justiției Alina Gorghiu, Marius Balo a fost invitat la Ministerul Justiției. Întâlnirea, desfășurată pe 27 iunie, a fost pentru Marius o mare dezamăgire.

„Ministerul Justiției se apără cu SPP-ul și jandarmii de un om care de 27 de zile face greva foamei

Pe Facebook, Marius a povestit cum a fost întâmpinat de Diana Toba, șefa de cabinet a ministrului Justiției, și alte două persoane neidentificate. Prima întrebare care i s-a pus a fost dacă are un mandat de reprezentare din partea părinților Alinei Apostol. „Mi-au spus că fără această hârtie nu am niciun drept să cer informații”, a relatat Marius.

Marius a explicat că legătura sa cu Alina Apostol se bazează pe propria sa experiență de detenție în China. Însă, răspunsul ministerului a fost clar: „Mi-au spus că sunt un om de pe stradă și nu am dreptul la informații”. În încercarea de a afla detalii despre stadiul discuțiilor și propriul său transfer, nu a primit nicio informație relevantă.

La ieșirea din Minister, Marius Balo a fost întâmpinat de deputatul constantean Viorel Focșa, care a adus cazul Alinei în atenția Parlamentului României. Deputatul Focșa a încercat să discute cu Diana Toba, dar aceasta a cerut intervenția SPP-ului și jandarmilor. „Ministerul Justiției se apără cu SPP-ul și jandarmii de un om care de 27 de zile face greva foamei”, a declarat Marius, vizibil afectat.

Marius Balo s-a arătat extrem de dezamăgit de felul în care a fost tratat, mărturisind că a fost adus din Cluj doar pentru a fi umilit. „M-au adus din Cluj pentru mizeria asta, pentru umilința asta. Nu puteau să-și bată joc de mine în Cluj? Am făcut două zile pe drum ca să-mi spună lucrurile astea, să-mi râdă în față”, a spus Marius cu ochii în lacrimi.

Deputatul constantean Viorel Focșa scrie următoarele

Vedeți aici o atitudine de funcționar public execrabil, slugarnic sistemului corupt și incompetent.

Alina Gorghiu de la Ministerul Justiției , nu numai că este depășită de situația din minister dar are ghinionul să aibă chiar o “tobă” care face doar zgomot în persoana “Marelui Șef” de cabinet, Diana Toba.

Să umilești un om care-i în greva foamei? Rușine să vă fie!

Priviți și trageți voi concluziile voastre!

Poziția Ministerului Justiției

Ministerul Justiției, într-un comunicat sec, a precizat că menține un dialog constant cu familia Alinei Apostol și că aceasta nu a acordat mandat de reprezentare lui Marius Balo. Ministerul a afirmat că a oferit informațiile publice disponibile și că lucrează în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe pentru soluționarea acestui caz.

Starea Critică a Alinei Apostol

Marius Balo a subliniat că viața Alinei atârnă de un fir de ață, fiind într-o stare deplorabilă: a slăbit extrem de mult și i-au căzut dinții. El insistă că Ministerul Justiției trebuie doar să obțină un cont în care familia Alinei să poată plăti amenda de 58.000 de dolari pentru ca ea să fie transferată în România.

Chiar dacă a fost umilit și descurajat, Marius Balo nu renunță și îndeamnă pe toți românii să se roage pentru Alina Apostol. „Să ne ajute bunul Dumnezeu să ne înduplecăm inimile și sufletele acestor oameni”, a spus el cu speranță.

Cazul Alinei Apostol, o româncă aflată într-o închisoare chineză, scoate la lumină provocările și birocrația cu care se confruntă cei care încearcă să obțină justiție pentru cei dragi. Marius Balo, în ciuda umilinței suferite, rămâne un exemplu de determinare și compasiune.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE