Marea Neagră, una dintre cele mai minate mări! Aproape 100 de mine au fost găsite de la începutul războiului

Marea Neagră, una dintre cele mai importante mări din Europa, ascunde sub apele sale un pericol subestimat – minele din trecutul războiului. De la începutul războiului Rusia-Ucraina, aproape 100 de mine au fost descoperite în apele sale, semnalând un risc constant pentru navele care traversează regiunea. scrie scutul.ro

Este important de menționat că Marea Neagră nu este singura mare minată din lume; multe alte ape din întreaga lume, inclusiv Mările Nordului, Adriatica și Mediterana, încă mai scot la suprafață mine de război din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Prin urmare, amenințarea minelor rămâne una actuală și în continuare prezintă un pericol real pentru navigație.

Motivele pentru care minele sunt plasate în apele maritime sunt legate de strategiile de apărare. În timpul războiului, țările implicate își plasau mine în apele adiacente pentru a descuraja navele inamice să se apropie de țărm pentru atac sau debarcare. Există mai multe tipuri de mine, unele ancorate la mal fără nevoie de ancore, iar altele ancorate în adâncimi mai mari cu cabluri speciale.

Cu toate acestea, riscul de mine rămâne în continuare, deoarece, în unele situații, cablurile care le ancorau se pot rupe, iar minele pot ajunge să plutească în derivă, devenind un pericol pentru orice navă care se află în apropiere. O simplă atingere a unei mine de către o navă poate provoca o explozie devastatoare și poate duce chiar la scufundarea navei.

În fața acestui pericol, Forțele Navale Române au reușit să neutralizeze cinci dintre minele descoperite în apele Mării Negre, demonstrând abilitățile lor în gestionarea unor astfel de situații periculoase. Detonarea rămâne metoda cea mai sigură și eficientă pentru îndepărtarea oricărui pericol pe care minele îl reprezintă pentru navigație.

În final, conștientizarea și cooperarea la nivel internațional sunt esențiale pentru a aborda această problemă persistentă și pentru a asigura siguranța navigației în apele minate ale Mării Negre și ale altor mări afectate.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE