Măicuțele de la Mănăstirea Colilia fac un apel umanitar pentru a sprijini lăcașul de cult dupa incendiu

Incendiul DIN 22 iunie a distrus trei case din curtea mănăstirii și a provocat moartea a aproximativ 50 de animale, majoritatea oi și capre, care erau o sursă vitală de hrană pentru măicuțe.

Măicuțele de la Mănăstirea Colilia fac un apel către comunitate și către toți cei care pot oferi ajutor pentru a sprijini refacerea lăcașului de cult după nenorocirea abătută asupra lor. Cei care doresc să contribuie pot dona în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:

  • Cont în lei: RO41 BTRL RONC RT02 2181 9101
  • Cont în euro: RO88 BTRL EURC RT02 2181 9101

Eforturile preotului Nicodim

În timpul incendiului, preotul Nicodim s-a intoxicat cu fum în încercarea de a salva ce mai putea fi salvat din calea flăcărilor. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar curajul și dedicarea sa rămân un exemplu de devotament și sacrificiu.

Cauzele Incendiului

Din primele informații disponibile, se pare că incendiul a fost provocat de caniculă, care a aprins paiele din curtea mănăstirii. Această tragedie evidențiază necesitatea unor măsuri de prevenire mai riguroase pentru a proteja astfel de lăcașuri de cult de condițiile meteorologice extreme.

În aceste momente dificile, Mănăstirea Colilia are nevoie de sprijinul și generozitatea noastră. Orice contribuție, oricât de mică, va fi de mare ajutor pentru măicuțe, permițându-le să-și reconstruiască adăposturile și să-și asigure hrana necesară. Vă mulțumim anticipat pentru orice ajutor oferit și pentru rugăciunile și gândurile bune îndreptate către Mănăstirea Colilia.

Dumnezeule mare și puternic…

Cine va ajunge aici (și chiar vă îndemn să o faceți) va auzi din gura Micii Starețe o poveste uluitoare!

Drumul de la o ruină la mănăstirea de azi.

De la cum a dormit la adăpostul unor ziduri distruse pe pământul gol cu un pled cu care se acoperea, până la tot ceea ce Sfânta Paraschiva i-a ajutat.

Istoria acestui loc binecuvântat i-a adus împreună pe Gheorghe Becali, IPS Teodosie și mulți alții.

Povestea este impresionantă!

ESTE NEVOIE DE AJUTOR!

Până acum Asociația eTrezirea a strans 15000 de RON cu care va cumpăra materiale de construcție!

Cu Dumnezeu înainte!

scrie Horia Constantinescu pe Facebook

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE