Prima pagină » Actualitati » Actualitate » Lidl, după ce ANPC a găsit pui contaminat: Salmonella Infantis, eliminată prin tratarea termică a cărnii”

Lidl, după ce ANPC a găsit pui contaminat: Salmonella Infantis, eliminată prin tratarea termică a cărnii”

0 comentariu

În data de 18.03.2024, în urma controlului din magazinul Lidl din orașul Focșani, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea a prelevat probe din mai multe produse din carne de pui. Potrivit buletinului de analiză din 29.03.2024, comunicat către Lidl marți, 2.04.2024, a rezultat că o parte dintre probele prelevate au fost contaminate cu Salmonella Infantis, au precizat reprezentanții companiei.

În ceea ce privește tipul de Salmonella, respectiv Salmonella Infantis, depistat la un produs aflat în magazinul Lidl din Focșani, compania susține că legislația în vigoare, respectiv Ordinul Președintelui Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) nr. 35/2016, modificat prin Ordinul Președintelui ANSVSA nr. 66/2022,  menționează că, în cazul depistării altor tipuri de Salmonella spp, cu excepția Salmonella Enteritidis și/sau Salmonella Typhimurium, produsele din carne de pui proaspătă nu sunt supuse restricțiilor sanitar veterinare.

Legislația ar avea în vedere faptul că celelalte tipuri de Salmonella, inclusiv Salmonella Infantis, sunt distruse prin tratamentul termic al produsului.

În aceeași linie ar fi și prevederile legislației din Uniunea Europeană, respectiv Regulamentul nr. 2160/2003 privind controlul Salmonellei și al altor agenți zoonotici specifici prezenți în rețeaua alimentară, și Regulamentul nr. 200/2012, privind un obiectiv al Uniunii de reducere a Salmonella Enteritidis și Salmonella Typhimurium la efectivele de pui de carne, astfel cum se prevede în Regulamentul nr. 2160/2003.

De aceea producătorul ar menționa clar pe ambalajul tuturor produselor din carne de pui din care au fost prelevate probe că produsul nu se consumă în stare crudă, că lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile și ustensilele folosite, iar carnea proaspătă, nepreparată, se păstrează separat de alte alimente.

„Termenul de valabilitate se păstrează doar când lanţul frigorific nu se întrerupe. A se consuma imediat după întreruperea lanţului frigorific și a se prepara întreaga cantitate. Lichidul scurs din carne se aruncă, se spală bine mâinile și ustensilele folosite. A nu se consuma produsul în stare crudă. În bucătărie, carnea proaspătă se păstrează separat de alte alimente“, ar scrie pe eticheta produselor din care au fost prelevate probe în timpul controlului.

„Siguranța clienților noștri este fundamentală în activitatea noastră și acționăm întotdeauna în conformitate cu reglementările legale în vigoare“, au transmis reprezentanții Lidl.

Citeşte şi

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2024 STIRI DE DODROGEA – Ziar Independent || E-mail: [email protected][email protected]

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. ACCEPT TOATE VEZI SETARILE INDIVIDUALE

Politica de confidențialitate și cookie-uri
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00