Informaţia zilei – 17 mai 2024

INFO

Vestul de astăzi- are atitudinea, neuronii lipsa, și fanatismul lui Hitler; istoria se repeta- intr o mare măsura, inclusiv deznodământul; incredibil dar ADEVARAT . Ce negocieri ? Rusia nu doreste asa ceva . Cand ai de-a face cu un guvern Nazisto-Khazar impus prin lovitura de stat (fie ea si portocalie) , capitularea neconditionata e unica solutie. Băieții se pregătesc pentru al treilea focar de “razboi”,recte “sancțiuni” ,cel impotriva Chinei. Si iarăși scumpiri,si mai ales penurii de produse. Ne-au atins cu energia, apoi cu producția, urmează foamea(conform planului ONU de alimentație mondială),nu știu ce să mai scornească. * peste 200 de grupuri finanțate de George Soros solicită cenzurarea rețel. În acest context, cea mai mare amenințare globală la adresa ADEVĂRATEI democrații este chiar… george soroș. *

Institutul pentru Studiul Războiului arată că prioritatea forţelor ruse în nordul regiunii Harkov nu este de a continua să înainteze, ci de a crea o zonă tampon de securitate pentru a îndepărta armata ucraineană de regiunea rusă de frontieră Belgorod. Și Kievul l-a schimbat pe comandantul forţelor de la Harkov, unde armata rusă avansează, şi l-a numit în funcție pe generalul de brigadă Mihailo Drapatîi, cel care în 2022 a condus eliberarea regiunii Herson. În Rusia, un general responsabil de problemele legate de personal în Ministerul Apărării rus a fost reţinut “sub suspiciunea de activitate criminală”. Acesta a fost luat direct din pat de dimineaţă de mascați, iar dosarul penal ar putea fi legat de trădarea unor secrete de stat.

* Iar Vladimir Putin se va deplasa în China săptămâna aceasta. Va fi a doua vizită a lui Putin în China, în ceva mai mult de şase luni și a patra întrevedere faţă în faţă cu președintele chinez Xi Jinping, de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022. În timpul ăsta, șeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a venit la Kiev într-o vizită-surpriză. A veni cu trenul de noapte din Polonia şi s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

* În ciuda protestelor masive, Georgia a adoptat în ultima lectură, un proiect controversat de lege privind ”influenţa străină”, despre care criticii spun că deturnează această ţară din Caucaz de la Uniunea Europeană şi o orientează către Moscova.

* Am mai aflat că vara trecută, când incendiile de vegetaţie s-au extins în regiunea mediteraneană, pe drumurile din Texas au fost instituite restricţii de circulaţie, iar valurile de caniculă au pus la grea încercare reţelele electrice din China, nu a fost doar cea mai călduroasă înregistrată vreodată, ci şi cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani. O arată un nou studiu realizat de cercetători europeni.

* În Franța, a avut loc un incident grav în urma căruia a evadat un deținut. Un comando format din 4 infractori înarmați, aflați în două vehicule, au atacat în plină zi o mașină în care se afla un deținut (Mohamed Amra, 30 de ani,) care se întorcea de la tribunal. Doi gardieni au murit și alţi trei agenţi au fost răniţi, unul foarte grav. Atacul a avut loc între oraşele Rouen şi Evreux, din nord-vestul Franţei.

* Iar SUA au anunțat o creştere semnificativă a tarifelor vamale aplicate pentru unele produse chineze considerate „strategice”, precum semiconductori, minerale rare, produse medicale şi automobile electrice (la care majorarea e de la 25-100%). Impactul financiar este de circa 18 miliarde de dolari. Decizia a fost luată pentru a „proteja companiile şi muncitorii americani” de o concurenţă considerată „incorectă” de către oficialii de la Washington.

* Și într-o analiză publicată de Financial Times se arată că creșterea speranței de viață și, implicit, îmbătrânirea populației va aduce numeroase provocări economice. Societatea are nevoie de o restructurare generalizată, în funcție de noile realități produse de creșterea vârstei de pensionare, schimbarea tiparelor de învățământ și de muncă. *

* Parlamentul a adoptat legea prin care şoferii prinşi băuţi sau drogaţi nu mai pot scăpa cu o amendă, ci vor merge la închisoare (între 1 și 5 ani) și pot rămâne fără permis până la 10 ani. Este vorba despre șoferii prinși drogați sau băuți, cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l.

* Și preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că persoanele cu handicap vor avea acces gratuit cu câini ghid în mijloacele de transport în comun, restaurante, hoteluri, magazine şi instituții publice

* A trecut de Parlament și legea care stabilește că cei care fug de justiție își vor plăti singuri cheltuielile de aducere în țară. Dacă au fugit până să fie condamnați se adaugă la cheltuielile judiciare, dacă sunt fugari condamnați, banii se recuperează în urma unui proces civil judecat cu celeritate. În 2023, pentru aducerea în țară a 803 fugari, statul român a plătit circa 10 milioane de lei.

* Iar Guvernul a făcut şedinţă la Braşov. Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării şi fost şef al CJ Braşov, a remarcat că nu s-a mai întâmplat acest lucru decât acum 102 ani, în 1922, când Ionel Brătianu venea şi desfăşura o şedinţă de guvern în acest judeţ. Premierul Ciolacu a zis că a vrut să facă şedinţa la Braşov în semn de respect pentru una dintre cele mai puternice zone de dezvoltare ale României. Tot premierul Ciolacu a spus că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina, urmând ca decizia să fie luată în următorul CSAT. A refuzat să spună care este opinia lui pe subiect.

* În timpul ăsta, Statistica a anunțat că rata anuală a inflaţiei în aprilie 2024 comparativ cu luna similară din 2023 a fost 5,9%. Este a treia scădere consecutivă și pentru prima dată în ultimii 3 ani când inflaţia scade sub 6%, însă este doar un efect al scumpirilor puternice din primăvara 2023.

* Încheiem ziua cu un studiu, intitulat „De ce muncim?”, realizat de Centrul de Strategie, Leadership și Dezvoltare Inteligentă, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Studiul arată o schimbare foarte clară de comportament mai ales al tinerilor față de job, față de responsabilitatea profesională și față de așteptările pe care salariații și managerii le au unii de la alții.

Echilibrul dintre muncă și viața personală (life-work balance) devine un factor tot mai important în alegerea unui loc de muncă, în special în rândul generației tinere, în timp ce liderii vor un angajat dispus să depună efort pentru a se dezvolta. Rezultatele înregistrate la acest indicator au constituit o surpriză pentru autorii analizei. (R-PRESS)

Articole asemănatoare

INFORMAȚIA ZILEI – 2 iulie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 1 iulie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 30 iunie 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE