Prima pagină » Actualitati » Actualitate » INFORMAȚIA ZILEI » INFORMAȚIA ZILEI – 3 iunie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 3 iunie 2024

0 comentariu


LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 831 | Rușii au atacat un complex de agrement: un mort și doi răniți. Ucraina poate folosi sistemul Patriot împotriva unor ținte din Rusia
Zelenski: Trump riscă să devină „un președinte ratat” dacă va impune un acord de pace „prost” în Ucraina
Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO. Kadîrov construiește în capitala Ceceniei cartierul „Vladimir Vladimirovici Putin”: „Vom face tot ce e imposibil pentru asta”

Steagul Federației Ruse arborat în multe localități din Bulgaria. Localnic: „Ne-au invadat în ultimii ani”. Sute de mii de ruși au cumpărat proprietăți în țara vecină
MAE confirmă că cele două tinere moarte după ce au fost luate de viitură, în Italia, sunt românce. Căutările continuă pentru Cristian

Cutremur cu magnitudine de 5,9 în Japonia, într-o zonă care încă se recuperează după seismul din 1 ianuarie. Cinci case s-au prăbușit
„Cunosc rezultatele primului vaccin anticancer și tot ce pot să vă spun este că arată promițător!”. Interviu cu prof. univ. dr. Christoph Zielinski, director medical la Wiener Privatklinik – Austria

Începem săptămâna aceasta cu vești noi despre reuniunea Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol de duminică, unde grupurile membre și aliații au convenit să prelungească cea mai mare parte a reducerilor profunde ale producției de petrol până în 2025. Acordul este o încercare de a susține pe piață pe fondul îngrijorărilor legate de cerere, rate ale dobânzilor ridicate și privire la Statele Unite, unde producția continuă să crească, deși într-un ritm mai lent.
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol s-a întâlnit în acest weekend și a convenit asupra unui acord de extindere a reducerilor profunde de producție, extinzându-le pe unele până în 2025 și începând treptat eliminarea altora mai târziu în acest an. REUTERS/Denis Balibouse
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații, cunoscută sub numele de OPEC+, s-au reunit duminică și au convenit asupra unei serii relativ complicate de reduceri care vor prelungi anumite reduceri până anul viitor, dar vor elimina treptat altele. Prețurile petrolului au scăzut luni în urma tranzacției. Ambele contracte futures au scăzut cu 2 dolari, Brent tranzacționând în jur de 79,30 dolari pe baril și WTI la 75 dolari.
OPEC a redus producția de la sfârșitul anului 2022, iar în prezent grupul, împreună cu aliați precum Rusia, a redus producția cu aproximativ 5,86 milioane bpd, sau aproximativ 5,7% din cererea globală de petrol.
Planul includea 3,66 milioane bpd de reduceri care urmau să expire la sfârșitul lui 2024 și reduceri voluntare de către opt membri, în valoare totală de 2,2 milioane bpd, care urmau să expire la sfârșitul lunii iunie.
Acordul de duminică va prelungi reducerea de 3,66 milioane bpd până la sfârșitul anului 2025 și prelungirea reducerilor voluntare de 2,2 milioane bpd cu trei luni, până la sfârșitul lunii septembrie. Aceste reduceri vor fi apoi eliminate treptat din octombrie 2024 până în septembrie 2025. Limpede ca noroiul, nu?
Grupul a amânat discuțiile privind capacitățile până în noiembrie anul viitor. Emiratele Arabe Unite, care făcuseră presiuni pentru o cotă de producție mai mare, vor avea voie să crească treptat producția cu 0,3 milioane bpd, față de 2,9 milioane bpd în prezent.
OPEC+ urmărește îndeaproape inflația lipicioasă și pentru o traiectorie mai bună a creșterii economice, precum și a cererii. Estimările proprii ale cererii diferă de alte grupuri majore de prognoză, cum ar fi Agenția Internațională pentru Energie (IEA). OPEC+ estimează că cererea pentru titeiul său va fi în medie de 43,65 milioane bpd în a doua jumătate a acestui an, în timp ce AIE estimează o cerere de 41,9 milioane bpd în 2024.
Între timp, OPEC estimează că creșterea cererii globale de petrol pentru anul acesta va crește cu 2,25 milioane bpd în acest an, mult mai mare decât prognoza AIE de 1,1 milioane bpd de creștere a cererii.
„De data aceasta, calendarul este un mesaj către piețe că aceste țări sunt dispuse să mențină cel puțin cursul – chiar dacă nu sunt înclinați să reducă în continuare producția – pentru a susține prețurile continuând să-și limiteze producția pentru mai mult timp, dacă este necesar. Cel puțin pentru o vreme, oricum”, a spus Paul Tossetti, director executiv la S&P Global Commodity Insights.
„O creștere a cotei nu se traduce automat într-o ofertă mai mare”, a adăugat Tossetti. „Emiratele Arabe Unite, de exemplu, participă la reduceri suplimentare voluntare în acest moment. Dar ajustarea schimbă ponderea plăcintei OPEC+, oferind Emiratelor Arabe Unite o parte mai mare”, a spus el.
De asemenea, OPEC a urmărit îndeaproape Statele Unite, unde producția a surprins constant în favoarea prognozelor analiștilor în ultimii ani. Creșterea este de așteptat să fie mult mai lentă în acest an, Administrația de Informații Energetice din SUA prognozând o creștere a producției de doar 270.000 bpd . Aceasta este în scădere față de o creștere de peste 1 milion de barili pe zi anul trecut, ceea ce a fost o surpriză uriașă în sus față de previziunile analiștilor de la începutul anului.
În acest moment, Statele Unite pare mai puțin probabil să vină cu mult peste estimări , așa cum a făcut în trecut. Acest lucru vine parțial pe fondul unui val de consolidare, care i-a consumat pe unii dintre acei producători privați care au condus creșterea.
O informație interesantă care a apărut săptămâna trecută, chiar înainte de această întâlnire, a fost știrea ofertei secundare a Aramco. Duminică, cererea de acțiuni a fost mai mare decât acțiunile oferite la câteva ore de la începerea vânzării . Acordul ar putea strânge până la 13,1 miliarde de dolari.

Următoarea întâlnire OPEC+ este stabilită pentru 1 decembrie . Marcați-vă calendarele.
Rafinăriile americane își ridică ratele de utilizare peste 90% din capacitatea totală pentru restul trimestrului și înainte de sezonul de vară. Acest lucru se datorează faptului că rafinăriile funcționau la doar 86% din capacitate în prima parte a anului din cauza întreruperilor planificate și neplanificate. Erwin Seba și Nicole Jao au acel raport.
Puțin sau deloc etanol nu se va califica pentru subvențiile SUA pentru combustibilul durabil pentru aviație în cadrul unui nou program pilot al administrației Biden, potrivit unei analize a reporterilor Reuters Jarrett Renshaw și Leah Douglas. Problema ar putea afecta industria biocombustibililor , care a văzut în SAF cea mai bună șansă de a crește piața etanolului de când vehiculele electrice au început să intre pe piața benzinei.
Foratorii americani au tăiat luna aceasta cele mai multe platforme de petrol și gaze din august 2023, potrivit datelor firmei de servicii petroliere Baker Hughes. Deși numărul platformelor a fost neschimbat în această săptămână, acesta a scăzut cu 13 pentru luna mai. Numărul platformelor petroliere active în luna mai a scăzut cu 10, primul său declin lunar din ianuarie.
Temperaturile extreme din Asia cresc cererea de gaz natural lichefiat, importurile din Asia de Sud atingând niveluri record. Creșterea cererii ar putea înăspri oferta disponibilă și ar putea ridica prețurile spot asiatice, care au fost deja în creștere. Prețurile sunt acum aproape de un vârf de șase luni. relatează Emily Chow .
Coreea de Sud intenționează să producă 70% energie fără carbon până în 2038, arată un proiect al mixului său energetic pentru următorii 15 ani. Acest plan vizează ca capacitatea de generare a energiei să crească la 157,8 gigawați în 2038 de la 134,5 gigawați la sfârșitul anului 2022.
Cererea de motorină din SUA pentru luna martie a atins un minim sezonier de 26 de ani , conform datelor de la US Energy Information Administration. Cererea de combustibili distilați a fost afectată de activitatea de producție lentă, de un boom al aprovizionării cu surse regenerabile și de o iarnă mai blândă decât se aștepta.

Monzo din Marea Britanie raportează primul profit anual, țintește expansiunea europeană Monzo și-a raportat luni primul profit anual într-o piatră de hotar pentru banca digitală britanică în creștere rapidă și a declarat că va deschide un birou în Irlanda, deoarece încearcă să se extindă pe alte piețe europene.

Restricțiile privind UniCredit au fost atenuate în Rusia O instanță rusă a atenuat restricțiile impuse UniCredit într-un proces pentru un proiect de gaz avortat, permițând vineri creditorului italian să ofere deținerile de obligațiuni suverane rusești ca garanție în loc de alte active și proprietăți. Instanțele rusești au sechestrat conturi de 13,2 miliarde de euro, în doi ani de război. Partea leului, de la „Regele crabilor”, suspectat că și-a înscenat moartea

Băncile canadiene se pregătesc pentru incertitudinea din a doua jumătate, în timp ce se agață de speranțele de reducere a ratei Băncile canadiene se pregătesc pentru câteva luni de incertitudine, cu prevederile pentru pierderi din credite care se așteaptă să crească dacă ratele dobânzilor rămân ridicate, chiar dacă afacerile lor de tranzacții și servicii bancare de investiții se îmbunătățesc, potrivit directorilor de la marii creditori.

Deutsche Bank vede venituri ușor mai scăzute din titluri de venit în T2 Deutsche Bank se așteaptă la o scădere ușoară a activității sale cu venit fix în acest trimestru, dar încă înregistrează venituri totale de 30 de miliarde de euro (32,56 miliarde de dolari) în 2024, a declarat directorul financiar al celei mai mari bănci din Germania.

Citeşte şi

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2024 STIRI DE DODROGEA – Ziar Independent || E-mail: [email protected][email protected]

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. ACCEPT TOATE VEZI SETARILE INDIVIDUALE

Politica de confidențialitate și cookie-uri
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00