INFORMAȚIA ZILEI – 19 mai * 3 DE WEEKEND

Un cetățean ucrainean a fost salvat cu elicopterul din Munții Maramureșului. În timpul operațiunii au mai fost găsiți alți doi ucraineni. Salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră au intervenit, sâmbătă, pentru recuperarea unui cetăţean ucrainean aflat pe munte de trei zile, pentru evacuarea acestuia fiind solicitat un elicopter. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a solicitat ajutor din partea autorităţilor după ce, fiind de trei zile pe munte, a rămas fără apă şi hrană, informează Serviciul Salvamont Maramureş. Salvamontiştii au făcut joncţiunea cu colegii de la Poliţia de Frontieră Poienile de sub Munte, structură a ITPF Sighetu Marmaţiei, şi au mers către zona în care se afla bărbatul. Deplasarea lor a durat câteva ore din cauza terenului accidentat, fiind imposibil accesul auto. Ulterior, bărbatul a fost preluat de echipajul elicopterului şi transportat într-o zonă sigură, în localitatea Vişeu, pentru a beneficia de asistenţă medicală şi tratament de specialitate, informează ISU Târgu Mureş.

O navă s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe. Opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat. Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar în zonă au fost trimise imediat navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. Ei au precizat că nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi egipteni, iar opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului. Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, spune că cel mai probabil nava scufundată în zona Sfântu Gheorghe s-ar fi lovit de o altă navă şi a explicat că, în general, un vapor se poate scufunda foarte rapid dacă este lovit în zone sensibile.

DNA vine cu precizări în cazul plângerii la adresa lui Nicușor Dan. Drecţia Naţională Anticorupţie cere candidaţilor la următoarele alegeri echilibru în discursul public, după afirmaţiile candidatului AUR la Primăria Bucureşti, Mihai Eneche, referitoare la urmărirea penală a primarului general Nicuşor Dan. Procurorii anunţă că nu este vizată nicio persoană în dosar.”În dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană. Pe această cale atragem atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”, a transmis, vineri seară, DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii precizează că vor transmite informaţii, dacă va fi cazul, în acest dosar. Potrivit lui Mihai Enache, Nicuşor Dan ar fi cheltuit pentru panourile publicitare aproximativ 500 de mii de euro.

(R-PRESS)

All reactions:

11

Articole asemănatoare

INFORMAȚIA ZILEI – 2 iulie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 1 iulie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 30 iunie 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE