INFORMAȚIA ZILEI – 19 iunie 2024

Astăzi este Juneteen în Statele Unite, o zi care marchează emanciparea americanilor negri înrobiți, acum la al patrulea an ca sărbătoare federală .

În altă parte, acoperim vizita lui Putin în Coreea de Nord , căldura extremă din pelerinajul musulman la Mecca și cele mai recente din războiul din Gaza . În plus, cea mai valoroasă companie din lume .


Cele mai bune știri de azi



Președintele rus Vladimir Putin este întâmpinat de liderul nord-coreean Kim Jong Un la sosirea sa pe un aeroport din Phenian, Coreea de Nord, în această imagine publicată de Agenția Centrală de Știri din Coreea pe 19 iunie 2024.
Kim a spus că relațiile dintre Coreea de Nord și Rusia intră într-o perioadă de „nouă prosperitate ridicată”. KCNA prin REUTERS

Putin la Phenian
Mulțimile încurajatoare și ceremonii fastuoase l-au salutat pe președintele rus Vladimir Putin la Phenian, unde liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru războiul Rusiei din Ucraina și a promis legături strategice mai puternice cu Moscova.
NATO este îngrijorată de sprijinul pe care Rusia l-ar putea oferi pentru programele nucleare și de rachete ale Coreei de Nord . Între timp, China păstrează distanța și evită orice aranjament trilateral . Următoarea oprire a lui Putin? Vietnam.
Caldura extrema
Sute de vizitatori au murit în timpul pelerinajului musulman anual la Mecca, pe fondul unei călduri dogoritoare , potrivit rapoartelor de presă și ministerelor de externe.
În India, valuri de căldură severe, alunecări de teren și inundații au ucis cel puțin 11 persoane . În Grecia, un american de 55 de ani a fost găsit mort pe insula Mathraki , al treilea deces de turist într-o săptămână după o perioadă de vreme neobișnuit de caldă.
Și în SUA, orașele bat recorduri de temperatură vechi de zeci de ani, pe măsură ce un val de căldură se întinde din partea centrală la cea de est a țării, în care oficialii avertizează că ar putea deveni un eveniment meteorologic mortal .
În alte știri
Este posibil ca forțele israeliene să fi încălcat în mod repetat principiile fundamentale ale legilor războiului și să nu facă distincția între civili și luptători în campania lor militară din Fâșia Gaza, a declarat biroul Națiunilor Unite pentru drepturile omului. Urmărește cele mai recente despre război.
Poliția din Noua Caledonie l-a arestat pe liderul protestului Christian Tein la sediul celui mai mare partid politic pro-independență, Uniunea Caledoniană, în timp ce se pregătea să susțină o conferință de presă.


Afaceri și piețe

Graficul arată că Nvidia depășește Microsoft ca cea mai valoroasă companie publică.
Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume în urma unei creșteri uluitoare a acțiunilor sale, subliniind rolul imens pe care investitorii se așteaptă ca inteligența artificială să îl joace în economia globală în următorii ani. Iată impactul asupra stocurilor globale.
Senatorii americani l-au atacat pe CEO-ul Boeing pentru palmaresul de siguranță al producătorului de avioane, umbrindu-și scuzele față de familiile care și-au pierdut cei dragi în două accidente de 737 MAX și acceptând responsabilitatea după o urgență în aerul din ianuarie.
Inflația britanică a revenit la ținta de 2% în mai pentru prima dată în aproape trei ani, dar presiunile subiacente ale prețurilor au rămas puternice, ceea ce înseamnă că Banca Angliei este probabil să aștepte mai mult înainte de a reduce ratele dobânzilor.
Autoritatea de reglementare financiară din Elveția a hotărât că preluarea de către UBS a Credit Suisse nu a creat probleme de concurență , în ciuda recomandărilor din partea organului de supraveghere antitrust al țării că merită o analiză suplimentară.
Johnson & Johnson se confruntă cu o nouă acțiune colectivă propusă care solicită despăgubiri și monitorizare medicală în numele femeilor care au fost diagnosticate cu cancer sau care ar putea dezvolta cancerul în viitor, presupus ca urmare a utilizării produselor cu talc ale companiei.



Instructorul singurului club de breakdance din Japonia format din cetățeni în vârstă, Ara Style Senior, antrenorii Saruwaka Kiyoshie și Reiko Maruyama, în timp ce exersează o mișcare de dans în timpul unei sesiuni de antrenament din 26 aprilie 2024.
Inspirați de debutul la Jocurile Olimpice, seniorii din Japonia parcurg drumul breakdancelor. REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Saruwaka Kiyoshie, un surfer în vârstă de 74 de ani și maestru al dansului clasic japonez, își udă picioarele într-un nou sport după ce acesta a fost confirmat pentru Jocurile de la Paris din 2024. Ea este membră a Ara Style Senior, singurul club de breakdance din Japonia format din cetățeni în vârstă.

Și, în sfârșit…


Participanții la curse pozează pentru o poză înaintea curselor din timpul Royal Ascot din Ascot, Marea Britanie, 18 iunie 2024.
Royal Ascot al Marii Britanii, în imagini. Imagini de acțiune prin REUTERS/Andrew Couldridge

De la cai la membrii regali la pălării, aruncăm o privire mai atentă asupra scenelor și stilului evenimentului anual de curse de la Hipodromul Ascot din Marea Britanie.

Articole asemănatoare

INFORMAȚIA ZILEI – 29 iunie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 24 IUNIE 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 23 iunie 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE