INFORMAȚIA ZILEI – 15 iunie 2024

STIRI ROMANIA

EXCLUSIV | Marii retaileri din România au depășit pragul de 100 de miliarde de lei la vânzări. Profiturile au crescut

George Simion va candida pentru funcţia de preşedinte al României. Decizia CNC AUR a fost luată cu unanimitate de voturi

Maneaua de la Coldplay: Unii nu le iubesc pentru ca-s sexiste si interlope.

Au fost alegerile, știrile și erau pline de unii care strigau „fraudă la vot”! Până când minunea sa întâmplat. Chris Martin, liderul Coldplay, la chemat pe scenă pe Babasha, tânără speranță a manelelor românești care cântă de fapt un R&B cu inflexiuni balcanice. Și atunci sa declanșat nebunia. Oamenii au fluierat. Gânditorii neamului s-au declanșat. Și a fost bine. Câte subiecte comune mai avem? Că doar n-om vorbi despre salarii!? Coldplay a avut și un al doilea concert. Oamenii n-au mai fluierat, au fost de o „civilizație” așa de falsă că mai că ni-a făcut dor de huiduială. Și apoi a apărut îngrijorarea, nu cumva am fost manipulați ?

Mesajul lui Babasha după al doilea concert Coldplay, unde nu a mai fost huiduit, ci aplaudat: „Sunt împlinit”

„Mulțimea nu are un creier al ei, precum individual, dar mulțimea poate simți. Un om cu creier poate manipula inima mulțimii, o poate face să urască sau să iubească, alegând pastila potrivită, în dozajul potrivit. În prima seară, Coldplay a greșit dozajul. În a doua seară, a găsit formula perfectă pentru acest tip de public. Măiestria lui Chris Martin a făcut totul să pară atât de ușor și de natural, mulțimea nici nu a priceput de ce în 24 de ore a trecut de la huiduieli, la aplauze și urale.” Ba da, mulțimea are de fapt un alt tip de motor rațional, unii zic „irațional”. Numai că „mulțimea” nu se face pe are unde biletul e sute de euro. Mor cu filozofi din ăștia ai psihologiei maselor. A fost doar marketing și atât. Iar „măiestria” Coldplay a fost doar monetizare a unor probleme sociale pe viu.

EXCLUSIV | UDMR a luat 5.639 de voturi din patru județe, unde trăiesc 223 de etnici maghiari.

STIRI EXTERNE

Nicio urma de Rusia la summitul de pace Ucraina-Rusia

Substituent alt text Volodymyr Zelenskiy sosește în Obbürgen. Alessandro Della Valle/Piscină prin REUTERS
Volodymyr Zelenskiy ajunge la Obbürgen. Alessandro Della Valle/Piscină prin REUTERS

La nord de Alpi: Liderii lumii se întâlnesc cu Volodymyr Zelenskiy într-o stațiune de lângă Lucerna în acest weekend pentru a explora modalități de a pune capăt războiului Rusiei în Ucraina. Rusia nu participă, iar Ucrainei a avut nevoie de aproximativ o secundă și jumătate pentru a respinge sugestiile lui Vladimir Putin , care includ Kievul renunțarea la ambiția de a adera la NATO și predarea a patru provincii Rusiei. China nu participă , în ciuda lobby-ului puternic din partea SUA și a altora pentru a apărea , și împinge un plan de pace rival .
La sud de Alpi: reuniunea G7 din Italia a servit un grătar mixt de poziții politice . Liderii s-au angajat să abordeze ceea ce au spus că sunt practicile comerciale dăunătoare ale Chinei și au convenit să acorde împrumuturi de 50 de miliarde de dolari Ucrainei, susținute de dobânzi de la activele rusești înghețate. De asemenea, au omis referirile directe la avort în comunicatul lor final, după ce Italia a refuzat să cedeze presiunii Franței de a include acest cuvânt.


SUA sancționează gruparea israeliană care a atacat camioanele de ajutor din Gaza
Tsav 9: Washingtonul spune că grupul, care are legături cu rezerviștii armatei israeliene și cu coloniștii evrei din Cisiordania ocupată, a blocat, hărțuit și a deteriorat transporturile de ajutoare către Gaza. Aprovizionarea cu alimente în sudul Gazei este în pericol din cauza operațiunilor militare israeliene , a spus un oficial ONU, iar în nord, locuitorii spun că lipsa acută de legume, fructe și carne înseamnă că trăiesc doar din pâine . Comercianții de acolo cer 70 de dolari pentru un kilogram de ceapă și 90 de dolari pentru un kilogram de ardei verzi.
Constatări: Israelul și Hamas au comis crime de război în primele etape ale războiului , iar acțiunile Israelului au constituit, de asemenea, crime împotriva umanității din cauza pierderilor imense de civili, a constatat o anchetă ONU. Rapoartele sale au constatat că ambele părți au comis crime de război, inclusiv tortură, omor sau ucidere intenționată, ultraj asupra demnității personale și tratament inuman sau crud.

Aripând spre dreapta în toată Europa
O schimbare destul de mare: o generație de tineri europeni care a crescut în mijlocul unor crize constante caută noi răspunsuri și le găsește în partidele de extremă dreaptă și în liderii lor populiști , așa cum au arătat alegerile pentru Parlamentul European de weekendul trecut. O problemă de top în rândul multor tineri alegători este străinii în mijlocul lor, așa cum demonstrează unele videoclipuri recente din Germania cu un mesaj foarte nesubtil .
Și în America: O nouă clasă de influenți ai rețelelor sociale îi prezintă pe migranții care intră ilegal în SUA din Mexic ca fiind periculoși și împovărătoare pentru a construi sprijin pentru campania prezidențială a lui Donald Trump.

Costul de a ajuta națiunile în curs de dezvoltare să lupte împotriva schimbărilor climatice: [$??]
COP29: Au mai rămas cinci luni până la cea mai recentă ediție a summit-ului ONU privind schimbările climatice, iar țările nu se pot pune de acord cu privire la dimensiunea proiectului de lege global pentru finanțarea țărilor în curs de dezvoltare , cu atât mai puțin cu privire la modul de împărțire a filei. Reprezentanții țărilor beneficiare au spus că este greu să urmărești țările bogate cum își plătesc angajamentele permanente, aprobând rapid noi finanțări militare și subvenționând sursele de energie care emit CO2.
Politică: Parlamentarii Canadei i-au întrebat pe șefii marilor bănci din Canada cu privire la măsurile pe care le întreprind pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a evita finanțarea din combustibili fosili. Directorii au spus că lucrează la asta, dar nu se pot aștepta la rezultate prea curând. În SUA, o comisie a Congresului a acuzat firmele de pe Wall Street că au colaborat cu grupurile de advocacy pentru a forța companiile să-și reducă emisiile. Și activiștii de la întâlnirea G7 pe care am menționat-o mai sus au spus că summitul nu a reușit să producă angajamente concrete în domeniul climei .

Inainte sa uitam…
Se estimează că 756.000 de oameni din Sudan se confruntă cu o penurie catastrofală de alimente până în septembrie , iar mai mult de jumătate din populație se va confrunta cu lipsuri critice, a spus un organ de supraveghere a foametei.
Pentru prima dată de când Nelson Mandela a negociat încetarea guvernării minorității albe, foștii dușmani jurați se reunesc în Africa de Sud sub angajamentul de a depăși diferențele ideologice.
Eforturile oponenților avortului de a restricționa utilizarea medicamentului mifepriston s-ar putea să nu se încheie, în ciuda unei hotărâri a Curții Supreme din SUA care îl menține pe piață fără noi restricții.
Cel mai mare investitor extern al Tesla și-a schimbat poziția pentru a vota în favoarea pachetului salarial de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk , contribuind la adoptarea acordului de stabilire a recordului.
Este ținta pe care nu o dorești: anchetatorii americani de siguranță vor să știe de ce un Boeing 737 MAX de la sud-vest a făcut o „rulare olandeză” în timpul unui zbor la 34.000 de metri de la Phoenix la Oakland luna trecută. FAA investighează un zbor de pasageri Southwest 737 MAX 8 care a venit la aproximativ 400 de metri de ocean în largul coastei Hawaii, după ce piloții au ocolit o încercare de aterizare în Kauai. Boeing a descoperit că sute de elemente de fixare au fost instalate incorect pe fuzelajele unor 787 Dreamliners nelivrate.


Kate, Prințesa de Wales, și-a făcut prima apariție publică de când intervenția chirurgicală în urmă cu cinci luni a dezvăluit prezența cancerului.

Articole asemănatoare

INFORMAȚIA ZILEI – 29 iunie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 24 IUNIE 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 23 iunie 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE