INFORMAȚIA ZILEI – 11 iunie 2024

Mai existä opinie publicä? noi boborul avem o pärere de ce se intimplä? Rusii au problemele lor. Dar noi ce treabä avem cu räzboiul, NOI lumea, oamenii, cetätenii, nu ne amenintä nimeni, cälätorim liberi, mergem în Rusia dacä vrem.

Cine sunt cei care vor räzboiul ? Nu ne intrebäm ? Macron acest caraghios pe care nu poti sä l iei in serios, Biden, care nu cred cä știe cä cineva vrea räzboi. DECI nimeni nu vrea räzboi,..atunci cine vrea räzboi?..Nu se înțelege? Aparent nimeni nu vrea, dar ziarele pomenesc de asa ceva..un räzboi neväzut, neauzit,..dar se vorbește.. sa tâmpit washington, miliarderii.. habar n am, nu se înțelege nimic.. Cu cerul gol sau cu fundul gol, cine citește să înțeleagă. Mă întreb dacă nu cumva America vrea o Europă devastată de război cum este Ucraina acuma. Poate că face bine la Marea Resetare. Poate că scapă de un posbil concurent, și atunci colosul nu se va scufunda, mizând că restul populației europene care vrea să se salveze dintr-un război distrugător cu Rusia, va emigra în lumea așa zis liberă de dincolo de baltă. Cine știe ce le trec globaliștilor prin cap. Eu l-aș trimite pe Biden la psihiatru, să vadă d-l doctor ce-i trece de fapt prin tărtăcuță în momentul când face astfel de declarații. Pe bune. O lume nebuna. Sa-ti dorești un război nuclear de dragul Ucrainei si a Americii e culmea prostiei. Dar dacă prostii, lașii și sclavii sunt în fruntea multor tari, dorința nu mai pare atât de deplasata. Fiind prosti sadea au convingerea ca pe ei nimic nu-i poate atinge, nici chiar moartea și ca umbrela licuriciului puturos e un scut pentru tot ceea ce vine de sus. Se pare ca de boala Alzhaimer suferă tot mai mulți oficiali. Altfel si-ar mai aminti despre ororileukltimelor doua războaie și milioanele de morți. Sau cine știe? O fi făcând parte și ei din planul de reducere a populației pământului prin focul nuclear. Imperiul anglo-american-sionist vizează cucerirea lumii scria Richard C. Cook. “Ce strategie… ar trebui să urmărească Ucraina și susținătorii săi? În primul rând, Ucraina ar trebui să pună accentul pe defensivă, o abordare care i-ar permite să își folosească resursele limitate și să frustreze Rusia. În al doilea rând, Ucrainei ar trebui să i se dea mijloacele – capacități de atac cu rază lungă de acțiune – și libertatea de a ataca forțele rusești oriunde în Ucraina, precum și navele de război rusești din Marea Neagră și obiectivele economice din interiorul Rusiei însăși. Rusia trebuie să ajungă să simtă costul unui război pe care l-a inițiat și pe care îl prelungește. În al treilea rând, susținătorii Ucrainei trebuie să se angajeze să ofere ajutor militar pe termen lung. Scopul tuturor celor de mai sus este de a-i semnala lui Vladimir Putin că timpul nu este de partea Rusiei și că nu poate spera să reziste mai mult decât Ucraina.” Care este obiectivul final al lui Haass în prelungirea nebuniei războiului prin procură al SUA împotriva Rusiei în Ucraina?

Claudio Resta scrie: “Aceasta este o revelație a agendei elitelor, care privește dincolo de propaganda fatală despre “agresiunea neprovocată” și se concentrează în întregime pe geopolitică, forța motrice în relațiile internaționale. În mintea lui Haass, Ucraina nu este un câmp de luptă pe care patrioții ucraineni și ruși își sacrifică viețile pentru țările lor. Nu. În mintea lui Haass, Ucraina este poarta de intrare critică spre Asia Centrală, care se așteaptă să fie cea mai prosperă regiune a secolului viitor. Plutocrații occidentali intenționează să fie principalii actori în dezvoltarea Asiei Centrale,(pivotul către Asia), motiv pentru care încearcă să elimine cel mai mare obstacol în calea pătrunderii occidentale, care este Rusia. Odată ce Rusia va fi slăbită și retrogradată, Washingtonul va fi liber să își răspândească bazele militare în toată Eurasia, punând bazele pentru a conține rivala China prin provocări, încercuire și strangulare economică.”

Vreau să subliniez că perspectiva lui Haass nu este nouă. Imperiul anglo-american-sionist a avut intenția de a cuceri lumea timp de 500 de ani. În anii 1600, propriii mei strămoși englezi au venit în America în căutarea libertății. În 1638, strămoșul meu Thomas Bliss, un fierar puritan, a sosit în Massachusetts după ce i s-a spus de către slugile regelui Carol I și ale arhiepiscopului Laud să plece dintr-o Anglie care nu dorea oameni ca el. Tatăl lui Thomas, Thomas Bliss Sr., fusese târât pe străzile Londrei în spatele unuia dintre caii regelui și a murit din cauza rănilor. Fratele său, Jonathan, a murit într-o închisoare a regelui. Mai târziu, familia Bliss a luptat pentru libertatea americană în Războiul de Independență. Datorită autonomiei și muncii asidue, SUA au devenit un lider industrial și au găzduit mulți alți imigranți în căutare de libertate. Însă, la sfârșitul secolului al XIX-lea, oameni precum Cecil Rhodes și Nathaniel Rothschild au decis să își folosească fabuloasa bogăție obținută din aurul și diamantele sud-africane pentru a “recupera America pentru Imperiul Britanic”.

Au reușit prin adoptarea Legii Rezervei Federale din 1913 și prin antrenarea SUA în Primul Război Mondial. Atunci a fost înființat Consiliul pentru Relații Externe al lui Richard Haass, cu bani oferiți de Morgan și Rockefeller. Scopul său, care a continuat până în prezent, a fost de a finaliza preluarea imperială, SUA fiind desemnate pentru totdeauna să furnizeze mușchii pentru a supune toate popoarele de pe pământ prin regimul de exploatare financiară și război fără sfârșit. Ca o paranteză, biografia lui Richard Haass arată perfect calificările necesare pentru a contribui la conducerea unei astfel de întreprinderi. În recenta mea carte “Țara noastră, atunci și acum”, am documentat modul în care, în 1940-1941, Consiliul pentru Relații Externe a impus administrației Roosevelt planul pe termen lung pentru dominația militară totală a întregului glob. După anihilarea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial, declararea unui Război Rece împotriva Uniunii Sovietice și crearea Statului Securității Naționale sub președinția lui Truman, planul de cucerire globală a mers mai departe. Când John F. Kennedy s-a opus acestui plan, a fost asasinat. De atunci, planul a mers înainte cu toată viteza, iar conducerea sa a fost preluată treptat de facțiunea cunoscută sub numele de Neoconservatori. În 1991, planul s-a manifestat prin Doctrina Wolfowitz .

Sub președinții George W. Bush și Barack Obama a devenit Full Spectrum Dominance. Ei ne-au adus acum în pragul celui de-al treilea război mondial împotriva Rusiei, Iranului, Chinei, BRICS+ și a restului majorității globale. Cele mai mari proiecte actuale ale lor sunt în Ucraina și Gaza. Dar nu faceți nicio greșeală. Înrobirea fiecărei ființe umane de pe planetă este ceea ce ei intenționează să realizeze. La căpătâiul complotului se află hegemonia financiară occidentală a unui număr mic de ultra-miliardari. Aceștia conduc instituții precum OMS, WEF, NATO, etc.

Bineînțeles că ei conduc administrația Biden. Nu cred că vor reuși să-și atingă scopul final. Dar s-ar putea să fi activat ceea ce în unele medii se numește Armaghedon. Rămâneți cu ochii în patru. Richard, am urmărit linkul către biografia lui Haas la Spookipedia și am fost oarecum surprins să găsesc următoarele: “În aprilie 2023, foști oficiali americani, printre care Richard Haas, Charles Kupchan, Thomas Graham și Mary Beth Long, printre alții, ar fi avut întâlniri neoficiale cu diplomatul rus Lavrov[16]. Într-un articol amplu publicat de Council on Foreign Relations’ Foreign Affairs, Haass și Kupchan au detaliat ceea ce au numit “un plan pentru a ajunge de la câmpul de luptă la masa negocierilor”. Aceste interacțiuni ar fi fost centrate pe ajustarea politicii americane cu intenția de a facilita achiziționarea de către Rusia a teritoriului ucrainean, o acțiune care se presupune că încalcă legislația americană.

Angajarea foștilor oficiali americani în dialoguri informale cu rușii a dus la o schismă în rândul diplomaților americani, al academicienilor de politică externă și al experților în securitate națională. Michael McFaul, fost ambasador al SUA în Rusia în timpul președintelui Obama, și-a exprimat îngrijorarea că discuțiile despre potențiale rezoluții, fără implicarea reprezentanților ucraineni, ar putea submina poziția administrației Biden care insistă că viitorul Ucrainei nu poate fi decis în culise: “Dacă aveți negocieri de tip Track Two despre cum să puneți capăt războiului, ucrainenii trebuie să fie acolo”, a declarat McFaul.” Articolul lui Resta pare să indice că Haas vrea să prelungească războiul prin procură din Ucraina. Cum împăcăm aceste poziții aparent contradictorii – în care, pe de o parte, pare că vrea să facă concesii Rusiei și să pună capăt războiului, dar pe de altă parte să servească dorințele Imperiului și să sângereze Rusia în continuare? Scopul razboiului este sa diminueze populatia . Din anumite surse se aude ca Romania si Polonia trebuie sa devina teatre de razboi ca Ucraina

„Cele șapte țări din prima linie a unui eventual război direct cu armata rusă (inclusiv România) nu dispun nici măcar de minimul necesar pentru apărare.” Adevărat. Adevărat pentru că ele sunt utilizate ca o momeală pentru colosul rus. Este practic o invitație-capcană la invazie. Ca momeala din cursa pusă șoarecilor. A mușcat din momeală, cursa se închide. Este de vină cel care a pus cursa? Nu, este de vină șoarecul prost care nu și-a dat seama că după ce mușcă, cursa se închide și-l face prizioner. Așa se activează lejer articolul buclucaș din tratatul OTAN pentru că vinovatul e rusul care invadează sau atacă pur și simplu ținte din țările din prima linie. Am descris într-o postare anterioară ce se cocea la centrul internațional de pregătire de la Yavorov pe care rușii l-au făcut țăndări zilele trecute cu rachete Kinzhal. Escadrila de 12 F-16 ar fi decolat din Polonia apoi ar fi alimentat la sol în unul din aeroporturile aflate în regiunea Lyov. De acolo ar fi pornit să lovească obiective inclusiv aflate pe teritoriul rusesc, după care s-ar fi întors nu în Ukraina ci tot în Polonia. Escala pentru alimentare ar fi justificat faptul că atacul ar fi pornit de pe teritoriul ukrainian. Asta se făcea pe simulatoarele de antrenament și în centrul de comandă. Cine garanta că piloții de pe avioanele F-16 erau ukrainieni? Nimeni. Trecând peste asta, ar fi fost rușii îndreptățiți să lovească aeroporturile poloneze de unde plecau și în care reveneau avioanele așazis ukrainiene după misiune? Nu știu ce spun convențiile internaționale despre acest lucru. Problema care a apărut tot în aceste zile constă în faptul că după episodul Yavorov, rușii au distrus toate aeroporturile din partea vestică a Ukrainei, de dincolo de Nipru, care au devenit astfel improprii pentru a deservi avioanele F-16. Tot cu Kinzhal. Așa că, adio escală pentru alimentare. A rămas dor varianta ca F-16 să plece la atac de pe teritoriul NATO.

Cine vrea escaladare în acest caz? Noi dorim pace, nu război și ne rugăm pentru ca iluștri noștri conducători să se înțelepțească. Și apropo de permisiunea acordată Ukrainei de a folosi armament occidental pentru a lovi capacități de pe teritoriul rusesc. Deocamdată în Russia au început să fie distribuite și amplasate adăposturi atomice mobile deoarece s-a considerat că cele fixe existente nu sunt suficiente pentru protejarea populației în caz de atac nuclear. Cine are minte, să judece singur de ce face Russia această mișcare și până unde este dispusă să meargă. Putin în nici-un caz nu este atât de nebun încât să rămână cu mâinile în sân în fața unui potențial atac al armatelor unor aporox. 30 de țări care fac parte din NATO. Atacarea Russiei cu arme occidentale prin mâna ukrainienilor va fi considerat atac direct al occidentalilor asupra Russiei cu consecințele care decurg din aceasta. Asta spune Medvedev și e cazul să-l credem. Dacă cineva își imaginează că Russia va accepta să-i fie lovite capacitățile ce țin de securitatea strategică fără să riposteze cu toată forța, e bun de dus la Bălăceanca. (R-PRESS)

CE ZIC ZIARELE ?

Un semnal de sprijin al Hamas pentru acordul de armistițiu din Gaza , susținut de ONU, este un „semn plin de speranță”, primarul din Harkov spune că lovirea Rusiei a ajutat la calmarea orașului aflat în conflict, iar Apple prezintă integrarea AI la conferința sa pentru dezvoltatori.

Blinken vorbește cu reporterii după întâlnirea cu familiile și susținătorii israelienilor ținuți ostatici în Gaza de Hamas. Tel Aviv. 11 iunie 2024. JACK GUEZ/Piscină prin REUTERS

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că o declarație de susținere a Hamas pentru o rezoluție ONU care susține o propunere de încetare a focului în războiul din Gaza este un „semn de speranță”, deși cuvântul din partea conducerii grupului militant din enclavă este vital. Urmărește cele mai recente despre conflict.
Partidele politice franceze s-au grăbit să găsească alianțe – și au încercat să nu se destrame – într-o cursă contra cronometru pentru a se pregăti pentru alegeri anticipate pe care sondajele de opinie arată că partidul de extremă dreaptă a lui Marine Le Pen este probabil să le câștige.
Armata ucraineană a lovit poziții de lansare de rachete în Rusia , contribuind la reducerea numărului de atacuri asupra orașului asediat Harkiv, a declarat primarul acesteia pentru Reuters. Comentariile sale au venit după ce președintele american Joe Biden a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, utilizarea armelor americane pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei.
Liderii flancului estic al NATO vor avea o abordare mai coordonată în ceea ce privește sprijinirea Ucrainei după ce președintele ungar a stat departe de summitul lor de la Riga, a declarat președintele leton Edgars Rinkevics.
Judecătorul conservator al Curții Supreme a SUA, Samuel Alito, într-o înregistrare secretă făcută publică de un activist liberal, poate fi auzit fiind de acord cu sentimentul că SUA ar trebui să se întoarcă „la un loc al evlaviei”.
Prim-ministrul indian Narendra Modi i-a păstrat pe toți miniștrii cheie din cabinet în portofoliile lor în noul guvern, semnalând că încă ține focul, în ciuda faptului că trebuie să se bazeze pe aliații coaliției pentru o majoritate în parlament.
Discuțiile pentru a forma guvernul de unitate post-electoral al Africii de Sud vor trebui să reunească partide cu obiective la fel de contradictorii precum confiscarea fermelor și minelor deținute de albi, renunțarea la politicile de abilitare a negrilor și ruperea constituției. Între timp, partidul MK al fostului președinte Jacob Zuma încearcă să blocheze convocarea parlamentului.



Afaceri și piețe Apple a dezvăluit o strategie AI mult așteptată la conferința anuală a dezvoltatorilor. Jeffrey Dastin se alătură podcastului Reuters World News pentru a explica modul în care această schimbare ar putea stimula vânzările de iPhone. Elon Musk a spus că va interzice dispozitivele Apple la companiile sale dacă producătorul de iPhone integrează OpenAI la nivel de sistem de operare.
O captare agresivă a pieței de către comercianții cu amănuntul chinezi low-cost a adus câștiguri extraordinare pentru unele firme, dar a intensificat și un război puternic al prețurilor , exacerbând temerile deflaționiste în a doua economie din lume, China.
Timpul ține pentru ca Keith Gill , influențatorul bursier cunoscut pe YouTube sub numele de „Roaring Kitty”, să obțină câștiguri din poziția sa în opțiuni în GameStop, pe măsură ce prețul acțiunilor companiei se clătina și data de expirare a contractelor se apropie.
Piața muncii din Marea Britanie a arătat mai multe semne de răcire în aprilie, pe măsură ce rata șomajului a crescut, o evoluție incomodă pentru premierul Rishi Sunak înaintea alegerilor din 4 iulie, în ciuda încă o lună de creștere robustă a salariilor.
Fuziunea unităților elvețiene ale UBS și Credit Suisse ar putea fi finalizată încă de la 1 iulie, potrivit unui director executiv. UBS, care a achiziționat anul trecut fostul rival Credit Suisse, după prăbușirea băncii, a indicat anterior că cele două unități vor fi combinate în timpul celui de-al treilea trimestru.
Alăturați-vă nouă pentru un Reuters NEXT Newsmaker cu Joseph Dominguez, CEO al Constellation Energy, cel mai mare operator de centrale nucleare din SUA și cel mai mare câștigător în S&P 500 anul acesta. Evenimentul are loc astăzi, la ora 10.30 ET / 15.30 BST.

Grafică: Activiștii din Seul au urcat în ofensiva cu baloane împotriva Coreei de Nord


În războiul cu baloanele dintre Coreea de Nord și activiștii sud-coreeni, un grup din Seul și-a perfecționat expertiza tehnologică pentru a dezvolta baloane capabile să împrăștie pliante și difuzoare electronice la sute de kilometri peste graniță.


Și, în sfârșit… O pasăre se cocoță pe un elefant în timp ce se plimbă în Parcul Național Amboseli din județul Kajiado, Kenya, 4 aprilie 2024. REUTERS/Monicah Mwangi/File Photo



De-a lungul anilor, cercetătorii care studiază elefanții au observat un fenomen intrigant. Uneori, când un elefant face o vocalizare unui grup de alți elefanți, toți răspund. Dar uneori, când același elefant face un apel similar grupului, doar un singur individ răspunde.

Ar putea fi că elefanții își cheamă unul pe altul cu echivalentul unui nume?

Articole asemănatoare

INFORMAȚIA ZILEI – 29 iunie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 24 IUNIE 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 23 iunie 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE