Începe „Sea Shield 24”: Cel mai mare exercițiu multinațional condus de Forțele Navale Române

În perioada 8 – 21 aprilie, Forțele Navale Române coordonează exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care participă militari din 12 state aliate și partenere NATO: Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și SUA, conform informațiilor furnizate de Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Peste 2.200 de militari și 135 de mijloace tehnice – incluzând 27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave, și 91 de autovehicule și ambarcațiuni – se vor antrena în Marea Neagră, pe litoral, pe fluviul Dunărea și în Delta Dunării. Obiectivele exercițiului includ combaterea activităților ilegale pe mare și pe fluviu, controlul maritim și fluvial, operațiuni de căutare și salvare pe mare, acordarea asistenței navelor aflate în dificultate, și asigurarea securității infrastructurii critice.

În cadrul exercițiului vor participa și celelalte categorii de forțe din Armata României, împreună cu structuri din sistemul național de apărare.

„Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române în anul de instrucție 2024, sub Comandamentul Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, și are drept obiectiv promovarea inițiativelor și intereselor României la nivel regional și internațional, precum și consolidarea interoperabilității între forțele participante. De asemenea, se dorește optimizarea eforturilor interinstituționale și sincronizarea planificărilor la nivelul Forțelor Navale, în colaborare cu celelalte categorii de forțe.

Prima ediție a exercițiului multinațional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde rapid și eficient întregului spectru de amenințări la adresa securității și stabilității regionale.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE