Excelența Sa, Marija Kapitanovic vizită la Administrația Porturilor Maritime în Constanţa

Mihai Teodorescu, directorul Companiei Naţionale de Administraţia Porturilor Maritime si Excelența Sa, Marija Kapitanovic, ambasador al Croaţiei au discutat cooperarea intre porturi.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a primit vizita Excelenţei Sale Marija Kapitanovic, ambasador al Croaţiei la Bucureşti. 

Diplomatul a fost întâmpinat de Mihai Teodorescu, directorul general al companiei. Tema principală de discuţie a fost cooperarea între Portul Constanţa şi porturile croate, în contextul în care Croaţia face parte din hinterlandul Portului Constanţa şi se înregistrează, anual, un trafic de mărfuri important pe această rută.

Porturile Constanţa şi Vukovar au semnat, în 2015, Memorandumul de Înţelegere în domeniul transportului naval. Acesta stipulează cooperarea în domeniul transportului de mărfuri generale, mărfuri containerizate, transportul de pasageri, promovare reciprocă prin acţiuni şi evenimente specifice organizate, schimb de experienţă şi vizite tehnice reciproce în cele două porturi etc.

În baza acestui memorandum şi la iniţiativa Portului Vukovar, au fost organizate trei ediţii ale evenimentului „The Port of Constanta meets the Port of Vukovar“ care se desfăşoară în Croaţia şi la care participă, în principal, companii şi reprezentanţi din porturile la Dunăre.

Vukovar este cel mai mare port fluvial croat la Dunăre şi este parte din Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Articole asemănatoare

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Academia Română ar putea rămâne fără Mugur Isărescu și actualul vicepreședinte al înaltului for academic, Mircea Dumitru, fost turnător al Securității

Nicki Minaj, cerinţe extravagante la prima venire în România

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE