Start la înscrierile în creșe și grădinițe


Au început înscrierile pentru copiii care urmează să meargă pentru prima dată la creșă sau grădiniță.

Conform Ministerului Educației, copiii cu vârste între trei luni și trei ani pot fi înscriși la creșă, iar cei între trei și șase ani pot fi înscriși la grădiniță.

De asemenea, amintim că grupa mijlocie a devenit obligatorie începând de anul trecut pentru copiii cu vârste între 4 și 5 ani.

Prima etapă de înscrieri se desfășoară între 27 mai și 14 iunie. În acest interval, părinții trebuie să depună la sediul unității de învățământ o cerere cu trei opțiuni. Procesul de înscriere se desfășoară în mai multe faze, iar copiii sunt admiși pe baza dosarelor depuse de părinți/reprezentanții legali și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor disponibile în planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

27—31 mai 2024 (colectarea cererilor)

3—5 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I — prima opțiune)

6—10 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a — a doua opțiune)

11—12 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a — a treia opțiune)

Pe 14 iunie se afișează listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE