Rectorul plagiator reales

La capătul unui parcurs electoral lung, anevoios, care a debutat cu primenirea și aducerea în acord cu cele mai noi exigențe instituționale și decizionale a Cartei Universitare, continuat cu alegerile pentru consiliile profesorale și Senat și referendumul pentru stabilirea modalității de desfășurare a alegerilor pentru funcția de rector, iată că luni, 10 iunie, ovidienii și-au desemnat prin vot direct liderul executiv al comunității academice, pentru următorul mandat. Dan Iliescu, candidând sub vechiul slogan al olimpismului “Citius, Altius, Fortius” a fost votat de 93% dintre cei 717 alegători înregistrați la Biroul Electoral, rata de participare la scrutin fiind de 82,7%.

În prealabil nu mai fusese înregistrată nicio altă candidatură valabilă, caz fără precedent în istoria acesteia și asta nu este puțin lucru dacă te gândești că Universitatea Ovidius din Constanța este una dintre primele 10 instituţii publice de învăţământ superior din România ca mărime, cu venituri anuale de peste 200 milioane lei, 16 facultăţi cu circa 18.000 de cursanţi la toate formele de educaţie și peste 1000 de angajaţi dintre care 650 de cadre didactice. Așa că-i de noaptea minții în ciuda SOS-urilor din presa central și locală, inclusiv din partea Știrilor de Dobrogea.

Articole asemănatoare

Absolvenții de clasa a XII-a și a XIII-a au susținut prima probă scrisă de la Bac 2024: Limba și Literatura Română

Cătina, ingredientul-vedetă al cercetării gălăţene

Bucuria unei mame! Fiul său a ajuns director la şcoala unde lucrează ca femeie de serviciu 

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE