Deputatul Focșa, interpelare la Gorghiu (Justiție): „Justiția română este afectată de numeroase scandaluri, cele mai grave fiind de complicitate cu infractorii”

Procurorul șef DNA, Marius Voineag, a declarat recent faptul că procurorii anticorupție au avut câștig de cauză în doar două acțiuni în care au invocat decizia CJUE privind prescripția și că procurorii anticorupție o vor invoca doar în recursuri și apeluri. El a mai spus că DNA așteaptă stabilizarea practicii la Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece procurorii anticorupție nu vor să-și mai asume trimiteri care sunt prescrise deoarece este „munca în zadar”. Declarațiile lui Voineag au fost de natură să tempereze revoluția procurorilor anticorupție de la Constanța, mascând astfel o realitate: există procurori cu zero activitate și, în această privință, deputatul constănțean al Blocului Suveranist, Dumitru Viorel Focșa, a interpelat-o pe ministrul Justiției, Alina Gorghiu, subliniind faptul în cadrul intervenției faptul că justiția este afectată de scandaluri, cele mai grave „fiind cele de complicitate cu infractorii”:

Din păcate justiția română este afectată de numeroase scandaluri, cele mai grave fiind cele de complicitate cu infractorii, timpii mari de lucru, numeroase erori judiciare care distrug vieți, ingerințe ale politicului, autoacordarea de salarii și privilegii imense raportate la activitatea avută, lipsa răspunderii, de eventuale condamnări, nici nu mai amintesc, întrucât acestea sunt, practic, inexistente. Aceasta este imaginea unei puteri în stat care se dorește a fi independentă și în serviciul cetățeanului! Prin urmare, doamnă ministru, vă rog să îmi transmiteți care este numărul total de procurori din România, defalcat, pe județe, precum și câți dintre aceștia au încheiat anii 2022 și 2023 având zero rechizitorii, defalcat, pentru fiecare an și județ în parte. De asemenea, vă rog să îmi precizați care este totalul salariilor primite pe parcursul anilor 2022 și 2023 de procurorii cu zero rechizitorii. Vă mulțumesc și solicit răspuns scris.  Dumitru-Viorel Focșa, Deputat circumscripția electorală 14 Constanța”.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE