Iniţiat de OMD Tulcea şi susţinut financiar de către administraţia locală, la Tulcea s-a desfășurat Congresul regional „Vinuri şi bucate dobrogene”.
Evenimentul a început cu un meniu special pregătit de Ileana Branişte, printre preparate regăsindu-se alăturări de bucate tradiţionale mai rar întâlnite în Deltă, ca de exemplu lapţi şi icre cu pudră de alge sau tochitură de porc cu midii. Congresul regional a presupus discuţii pe tema turismului și a patrimoniului gastronomic, dar le-a oferit participanților și o expoziţie cu produse realizate în Dobrogea care promovează cetăți, specii de floră şi faună reprezentative pentru judeţul Tulcea, produse bio, precum sarmale murate, sau cărți de gastronomie. Au participat la congres jurnalişti şi influenceri din România în domeniul turismului, scopul fiind transformarea oraşului Tulcea din oraș de tranzit pentru turiști în destinaţie de vacanţă.
Pompiliu Comșa