Compania de securitate cibernetică Kaspersky se confruntă cu acuzații serioase privind colaborarea cu armata rusă


Compania de securitate cibernetică Kaspersky se confruntă cu acuzații serioase privind colaborarea cu armata rusă în furnizarea de tehnologie pentru dronele militare. Un raport publicat de ziarul austriac DerStandard, bazat pe investigațiile Grupului Informnapalm, indică faptul că Kaspersky ar fi furnizat software pentru dirijarea dronelor utilizate în Ucraina, în conflictul cu forțele ucrainene.

Potrivit acestui raport, Kaspersky, fondată de un cetățean rus cu sediul în Anglia, ar fi implicată în eforturile de război ale Rusiei, ajutând cu tehnologia sa de inteligență artificială. Documentele interne ale companiei, transmise OSINT, un grup specializat în investigații high-tech, arată că există legături între Kaspersky și producătorul de drone Albatross, încă din 2018.

Se presupune că doi angajați ai Kaspersky au fost implicați semnificativ în dezvoltarea dronei de spionaj Albatross, în timp ce lucrau pentru Kaspersky. Unul dintre acești angajați chiar a condus departamentul de mijloace anti-dronă al companiei. Tehnologiile centrale ale Albatross, precum urmărirea oamenilor folosind învățarea automată, ar fi fost dezvoltate de dezvoltatorii Kaspersky.

Aceste acuzații au fost respinse vehement de către Kaspersky, care le-a catalogat drept declarații false, inexactități și speculații. Compania a susținut că proiectul pilot menționat viza operațiuni umanitare, iar colaborarea cu Albatross a fost întreruptă în 2022. Mai mult, Kaspersky a subliniat că angajații care au fost implicați în dezvoltarea dronei Albatross au lucrat înainte să se alăture companiei și că cooperarea a fost axată doar pe soluția anti-dronă deja existentă a Kaspersky.

În ciuda acestor negări, acuzațiile ridicate împotriva Kaspersky pun sub semnul întrebării integritatea și neutralitatea acestei companii în domeniul securității cibernetice, atrăgând atenția asupra legăturilor sale controversate cu guvernul rus și cu activitățile militare ale Rusiei.

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

Așa arată o „fermă de boți” din Vietnam ….

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE