Coldea, Kovezi și Cătălin Hideg

București, România –  Cătălin Hideg aduce noi probe în dosarul Coldea și Kovesi: telefoane cu interceptări și întâlniri la Monaco

Cătălin Hideg, denunțătorul fostului adjunct al SRI, Florian Coldea, a depus noi probe la Direcția Națională Anticorupție (DNA), inclusiv trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI Dumitru Dumbravă și fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Potrivit lui Hideg, aceste probe demonstrează că Kovesi s-a întâlnit cu Coldea pe un iaht în Monaco.

Întrebat cum a ajuns să-l cunoască pe Florian Coldea și ce l-a motivat să facă acest denunț, Hideg a explicat că a acționat din teamă: “Am făcut-o pur și simplu de teamă că voi fi cumva șantajat de ei. În momentul în care au început să ceară cu disperare banii, mi-a fost teamă că vor face și alte lucruri mai grave.”

Implicarea lui Kovesi

Hideg a afirmat că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi fac parte dintr-un grup influent cunoscut pentru rezolvarea problemelor din justiție. El a susținut că acest grup este capabil să optimizeze problemele juridice ale oamenilor și că are o relație directă cu Kovesi: “Toată lumea spunea că acest grup este singurul în stare să-ți rezolve probleme din justiție. Acești oameni sunt singurii care îți pot optimiza problemele pe care tu le ai și sunt și cei care au o relație directă cu doamna Kovesi.”

Detalii despre întâlniri și înregistrări

În cadrul audierilor, Hideg a dezvăluit existența unei înregistrări realizate pe un iaht în Monaco, unde Florian Coldea s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi. El a mai spus că a fost introdus în acest cerc de influență fără voia sa și că problemele sale nu au fost rezolvate, ci dimpotrivă, afacerile i-au fost blocate.

Legătura cu un afacerist chinez

Hideg a explicat cum a ajuns să-l cunoască pe Coldea prin intermediul unui afacerist chinez, pe care l-a întâlnit cu doi ani în urmă. Coldea a venit la o întâlnire organizată de acest afacerist, iar Hideg a fost introdus în discuție de un prieten comun: “Domnul Coldea a venit să se întâlnească cu un prieten de-al meu din Emirate, iar la sfârșit, domnul chinez m-a scos afară la ieșire și am avut această discuție de 2-3 minute.”

Cătălin Hideg a afirmat că nu se teme de consecințe și este pregătit pentru o confruntare: “Nu mi-a fost frică nici atunci și nici acum. Am făcut-o în cunoștință de cauză.” Acesta a subliniat că investigația este în curs și că el a acționat din dorința de a dezvălui adevărul despre activitățile ilegale ale celor implicați.

În prezent, ancheta este în derulare la DNA, iar noile probe depuse de Hideg ar putea aduce lumina asupra unor aspecte critice ale cazului, implicând figuri cheie din instituțiile de forță ale României.

Articole asemănatoare

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Academia Română ar putea rămâne fără Mugur Isărescu și actualul vicepreședinte al înaltului for academic, Mircea Dumitru, fost turnător al Securității

Nicki Minaj, cerinţe extravagante la prima venire în România

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE