A început activitatea de vizare a permiselor de pescuit comercial de ieri

ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a început activitatea de vizare a permiselor de pescuit comercial

De ieri, 20 mai 2024, a început activitatea de vizare a permiselor de pescuit comercial valabile în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru anul în curs.

Pescarii care îndeplinesc condițiile necesare vizării pot să depună actele la sediile A.R.B.D.D. din Tulcea sau din teritoriul Rezervației.

Spre deosebire de anul anterior când pescarii comerciali aveau obligația să realizeze o cotă minimă formată din totalitatea speciilor de pești prezente în zona de pescuit alocată, în anul 2024 se vor menține cotele minime necesare a fi raportate de fiecare pescar însă în cadrul acestei cote se evidențiază separat specia scrumbie, ce va fi inclusă în cota anuală necesară vizării pe anul următor.

ARBDD subliniază importanța raportării corecte și la timp a cantităților de pește capturat pentru a putea susține o activitate tradițională prin dozarea corectă a efortului de pescuit pe specii și zone de pescuit, precum și prin alte măsuri de exploatare sustenabilă a resursei acvatice vii.

Acte necesare vizării Permisului de pescuit comercial

– Cerere pentru vizarea permisului de pescuit comercial;

– Cerere pentru eliberarea autorizației de pescuit comercial;

– Cerere autorizație conform Ordin 410/2008;

– Declarație pe propria răspundere;

– Copie licență de pescuit, pe care trebuie semnătura conform cu originalul;

– Declarația deținătorului licenței privind acordul utilizării licenței de către operator;

– Copie certificat PFA;

– Copie de pe certificat constatator – unde este cazul cu codul CAEN 0312- pescuit în ape dulci;

– Contracte PD/CPV;

– Copie de pe CI/BI;

– P.P.C. (Permis de pescuit comercial) în original;

– Copie de pe chitanțe: 200 RON- Autorizație de pescuit comercial, 50 RON- Autorizație conform Ordin 410/2008.

Pe pagina oficială de internet a instituției, la secțiunea https://ddbra.ro/modele-de-cereri-formulare-tipizate/ puteți găsi și modelele de tipizate necesare.

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

29 Iunie – Ziua Dunării: Păstrați Dunărea Albastră!

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE