Video: Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat miercuri în fața unui cămin cultural din localitatea Handlova, regiunea Trencin, unde a venit pentru o ședință de guvern, informează Dennik N.

Potrivit cotidianului slovac, împușcăturile s-au auzit în momentul în care Fico s-a apropiat de mulțimea aflată la fața locului. Împușcat, Robert Fico a căzut la pământ, de unde bodyguarzii săi l-au ridicat și l-au dus într-o mașină. Premierul slovac a fost transportat la spital, transmite Dennik N, care nu oferă informații despre starea acestuia.

O reuniunea a Parlamentului va avea loc la ora locală 15:30, unde partidele urmează să se pună de acord asupra modului în care se va proceda după ce premierul a fost împușcat, notează DennikN.

Președintele Zuzana Čaputová a condamnat ferm atacul „brutal și nesăbuit” asupra primului ministru. “Sunt socata. Îi doresc lui Roberto Fico multă putere în acest moment critic pentru a-și reveni din atac”.

El a fost împușcat în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor.

Reporterul DenníkN a fost în apropiere și a auzit mai multe împușcături. Apoi a văzut cum prim-ministrul a fost ridicat de la sol de către gărzile de securitate și urcat într-o mașină.

Potrivit martorilor care au fost la fața locului, Fico a venit la oamenii care l-au salutat și apoi s-au tras mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.

Presupusul agresor a fost liniștit și reținut de poliție. Poliția a izolat zona, iar centrul cultural a fost evacuat. Serviciile de securitate s-au ocupat de siguranța celorlalți membri ai guvernului.

Robert Fico, președintele unui partid populist, s-a remarcat printr-o retorică pro-rusă și anti-occidentală.

Fico a revenit la putere în toamna anului 2023, iar în februarie, în ciuda protestelor, parlamentul slovac a votat modificarea Codului penal şi desfiinţarea Biroului procurorului special, care investiga infracţiunile grave şi corupţia, o decizie criticată de Bruxelles.


Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE